Kunstnere
Michael Behrend Hansen
Kunstneren Michael Behrend Hansen, med galleri i Roskilde, er en billedhugger med en klar og tydelig stemme. Værkerne viser et hjerte for mennesker og deres kamp i livet.
Michael arbejder stort set udelukkende i granit og bronze. Kunstværkerne er en vigtig kommentar til det samfund, vi lever i. Han retter søgelyset både mod det enkelte menneskes skæbne og den daglige kamp samt mod de store udfordringer i den vestlige verden, som blandt andet immigration og krig udgør. Skulpturerne er engagerende og et godt udgangspunkt for at diskutere det samfund, vi lever i.
Michael Behrend Hansen er kunstneren bag Verdensmål 1 på Løkken skulpturrute.
Torben Mersholm
Torben Mersholm er født i 1969 på Christianshavn, men har siden 1991 boet i det nordjyske. Torben Mersholm er en kunstner med noget på hjerte. Ved første indtryk ser man humor, det aparte og karikerede figurer i hans mange keramikskulpturer. Men som oftest gemmer der sig en tænksom sjæl under det sjove ydre. Torben krænger simpelthen sin sjæl ud i sin kunst, til stor glæde for alle os, der ser den. Han har et arbejdende galleri i North Urban Art Studio i Aalborg.
Torben Mersholm er kunstneren bag Verdensmål 2 på Løkken skulpturrute.
Helle Rask Crawford
Billedhugger Helle Rask Crawford arbejder i bronze, kobber og emalje. De eksistentielle grundvilkår, som mennesket er underlagt i sin tilværelse, er udgangspunktet for Crawfords skulpturer. De er magisk realistiske, dystopiske, men også fulde af håb og humorisme. Figurerne ses i usædvanlige konstellationer og størrelsesforhold i håbet om, at beskueren vil reflektere over sin egen plads og rolle i verden.
Crawford arbejder i en neoromantisk tradition, inspireret af ikoner som Goethe, Schubert, Camille Claudel og Rodin. Også sci-fi noir som Blade Runner, Dune og The Matrix er inspirationskilder. Helle Rask Crawford vil gerne gøre opmærksom på nødvendigheden af at forstå og tage ansvar i en verden, der udvikler sig hurtigt og uforudsigeligt.
Helle Rask Crawford er kunstneren bag Verdensmål 3 og Verdensmål 12 på Løkken Skulptursti.
Jens Galschiøt
Jens Galschiøt er skulptør og ejer af Galleri Galschiøt i udkanten af Odense, hvor han har sin base. Galschiøt er en af Danmarks mest erfarne kunstnere med utallige udstillinger både herhjemme og rundt om i hele verden. Galschiøts kunst bærer præg af et humanistisk udgangspunkt, og hans værker fungerer ofte som en slags undersøgelse af vores alles samvittighed ved at stille skarpt på problematikker som klimaforandringer, arbejderes rettigheder og ulighed.
Jens Galschiøt er kunstneren bag Verdensmål 4 på Løkken Skulptursti.
Gitte Jean Kjaergaard
Gitte Jean er autodidakt multikunstner og bosiddende i Skjern i Vestjylland og er fascineret af kunst, kultur arkitektur og design. Gitte Jean laver keramik af den humoristiske slags. Alskens ideer myldrer frem når Gitte får en klump ler i hånden. Hun blander gerne forskellige materialer og elementer og skaber gerne noget der ligger udenfor vores normer og værdier. Noget der er mindre forudsigeligt og gerne lidt ”skævt”.
Gitte Jean Kjaergaard er kunstneren bag Verdensmål 5 på Løkken Skulptursti.
Lene Purkær Stefansen
Bronzekunstner Lene Purkær Stefansen, Svenstrup født i 1968, selvstændig som bronzekunstner siden 2005. Lene Purkær Stefansen arbejder med bronzeskulpturer, bronzebilleder mm med base fra Aalborg Bronzestøberi. Lene skildrer i værkerne fortællinger og visuelle ord om livet på godt og ondt -i stor kærlighed til livet skildres både de lyse og de mørke elementer.
Lene Purkær Stefansen er kunstneren bag Verdensmål 6 på Løkken Skulptursti.
Robert Sigaard
Robert Sigaard inspireres af at arbejde med kontraster i billedfladen, i figurvalg og i udtryk. Han anser, at de mest humoristiske elementer at fremdyrke findes i elementer med mørke, en mørk kontrast eller tone. Robert Sigaard arbejder med mange forskellige varianter og former i surrealisme. Dette primært i malerier, skulpturer, grafik eller tegninger.
Robert Sigaard er kunstneren bag Verdensmål 7 på Løkken Skulptursti.
Dorthe Lysemose
Multikunstner, Dorthe Lysemose’s liv har altid har været præget af kunst og kreativitet. Hun kaster sig gerne ud i alle materialer, der kan formes til figurer og skulpturer. Glæden ved at skabe førte hende mod bronzestøbning. Dorthe anvender filosofiske, humoristiske og kærlige titler fra hverdagen, og bliver inspireret af ordsprog og citater. Hun kombinerer gerne bronze og keramik med andre materialer. Hun angiver: “Kan jeg leve af min kunst? – Ja for jeg kan ikke leve uden.”
Dorthe Lysemose er kunstneren bag Verdensmål 8 på Løkken Skulptursti.
Brian Poulsen
Brian Poulsen, der blev “Årets skulptør” i 2023, skriver helt enkelt om sig selv; ”Jeg former ler med mine hænder for at give det lidt liv og lidt karakter.”
Brian har arbejdet med ler siden 1997. Han laver kurser om bl.a. keramik og lerbrænding. Han arbejder hovedsageligt med figurativ håndbygning, stentøj, raku og pitfiring.
Brian Poulsen er kunstneren bag Verdensmål 9 på Løkken Skulptursti.
Rikke Stiig
Rikke Stiig er uddannet keramiker fra Danmarks Designskole og har efterfølgende videreuddannet sig som kunstterapeut. Hendes skulpturer tager udgangspunkt i interessen for mennesker og dyr i alle afskygninger. Figurerne modelleres efter levende modeller, hver med sin egen historie. Modellerne er ofte nøgne, men får tøj på inspireret af mennesker, Rikke har set på gaden, i film eller i tegneserier. Hun nyder at lege med dynamikken og humoren i samspillet mellem mennesker og dyr.
Dyrene bliver bl.a. modelleret efter levende dyr i Københavns Sydhavn. vor der findes lamaer, heste, høns og får. Derudover bruger hun billeder og legetøjsdyr som inspiration. De fleste af skulpturerne er modelleret i groft ler. Det giver figurerne en struktur som revnet, råt ler der lige er gravet op af jorden. Strukturen er fremhævet ved hjælp af oxydler, der lægger sig som mørke skygger i fordybningerne.
Rikke Stiig er kunstneren bag Verdensmål 10 på Løkken Skulptursti.
Nina Friis
Galleriejer og multitalent med base i Løkken. Nina Friis har hang til klare pasteller og inspireres af lyset og havmiljøet med alle dets vartegn som viser sig i hendes keramik og oliemalerier mm.
Nina har designet en lertøjsfrise/flise tilegnet Anders Norres sti samt små fladfisk og desuden sin ekspertise til projektet.
Nina Friis er kunstneren bag Verdensmål 11 på Løkken Skulptursti.
Lisa Stevens (LisaSeaurchin)
Efter en lang og succesfuld karriere som billedhugger hos Aardman Animations, valgte Lisa at fokusere på at opdrage sin familie ved at bruge ler som en måde at slappe af og forblive kreativ på. I løbet af disse år har hun udviklet sin egen stil gennem løbende eksperimenter med ler, glasurer og teksturer.
Lisa arbejder fra sit lille hjemmestudie nær Bristol Lufthavn i Storbritannien og tager inspiration fra koralrev, blomster, geologi, mos og lav. Det meste af arbejdet er lavet af højbrændt porcelænsler, som kan være gennemskinnelig, når det holdes op mod lyset. Vægskulpturer og skåle er i lille skala, delikate og dekorative, ofte den cremede hvide af rent uglaseret porcelæn, eller farvestrålende ved hjælp af stentøjsglasurer, underglasur eller smeltet glas.
Lisa Stevens er kunstneren bag Verdensmål 13 på Løkken Skulptursti.
Max Højer Jacobsen
Max Højer Jacobsen, er autodidakt kunstner, og arbejder primært med bronze. Udstiller på gallerier i både ind- og udland. Værkerne er ofte meget humoristiske eller har noget med kærlighed eller de store emner i livet. På sin helt egen finurlige måde har Max Højer Jacobsen skabt et univers, vi kan nikke genkendende til, varme os ved, trøste os med og smile af.
Max Højer Jacobsen er kunstneren bag Verdensmål 14 på Løkken Skulptursti.
Søren Wullum
Søren Wullum laver skulpturer i keramik og antyder på mere end en måde at hans skulpturer tilhører den nye – isme inden for dansk billedkunst, nemlig HUMORISME. Humorismen kendetegnes som kunst, hvor mennesket er i centrum og hvor værkerne intuitivt vækker positive følelser hos beskueren. Humor er et fantastisk virkemiddel både i kunsten og mennesker imellem. Ofte bruges værkernes titler som medspillere. Skulpturerne er umiddelbart nemme at forstå og fremstår typisk meget farverige og titlen er ofte en del af værket.
Søren Wullum er kunstneren bag Verdensmål 15 på Løkken Skulptursti.
Bodil Dam
Billedhugger, Bodil Dam er indehaver af Galleri PondCottage Art ved Vrensted. Hun har lært skulptur hos Valdemar Foersom Hegndal, Aarhus Universitet og bronzestøbning hos Peter Jensen, Bagsværd/Roskilde.,Hun er cand. mag. med kunsthistorie og engelsk, og har tidligere undervist i billedkunst og design i gymnasiet,
Siden 1999 har Bodil Dam udelukkende arbejdet som professionel kunstner.
Bodil Dams værker i Løkken: Solhvervssøjlen ved vandtårnet, Vrede Måge på Lilletorv samt de to solsorte på sokkel i forbindelse med Løkken Kunststi. Solsortene er lavet i stentøjsler og er to hanner, som har fundet et sted at sidde og holde øje med byens liv.
Bodil Dam er også kunstneren bag Verdensmål 16 på Løkken Skulptursti.
Lisbeth Holst Gundersen (Madameholst)
Kunstmaler og skulptør fra Fyn, Lisbeth Holst Gundersen, udtrykker sig i malerier med oliefarver og skulpturer i bronze.
Lisbeth fortæller, at inspirationen til værkerne hentes alle steder. Det kan for eksempel være på en gåtur på torvet i Kiel, en køretur på landet, eller i teateret. Tankestrømmen sættes i gang, stregerne og farverne sættes på lærredet, og skulpturerne begynder at tage form. Kunstværkerne er resultatet af flere arbejdsprocesser. Det starter oftest ved at jeg får øje på noget, der sætter gang i kreativiteten, og så får jeg min første idé. Dernæst vælges udtryksform, for eksempel naturalistisk eller ekspressionistisk, og derefter går jeg i gang med at udtrykke idéen i form af penselstrøg, farver på et lærred eller former i bronze.
Det er vigtigt for Lisbeth, at føle glæde og positivitet ved idéerne og kunstværkerne og at kunsten kan sprede glæde og positivitet ud til andre.
Lisbeth Holst Gundersen er kunstneren bag Verdensmål 17 på Løkken Skulptursti.
Lise Vestergaard
Street-artist, der arbejder indædt for klimaet og anvender kunsten som bæredygtig formidler. Lise har i Løkken lavet værkerne “Blown Away“ i 2019 og “Natures Way” i 2020. Begge i samarbejde med Kulturhus Løkken. Med samarbejdet i 2022 har Lise skabt 17 nye værker i Løkken, som hvert er tilegnet et verdensmål.
Lise Vestergaard arbejder internationalt og støtter gerne grønne NGO- initiativer. Fascineres af stærke farver og virkemidler som lys og skygge. Inspireres af processen, når hun er i gang med sine værker.
Jane Mikolajewicz
Multikunstner og glad for former, gerne runde om det er i maleriet eller i keramikken.
For Jane med signaturen MIKO var tankerne at hylde kulturen i Løkken og ordene i inspirationen for den store mur på Erik Larsens sti, varme, sol, varme, blæst, måger, fisk badegæster, boldspil og børn, men også Corona virussen har fået et lille minde på væggen. Der er også skilt og sten at finde på ruten i Janes karakteristiske stil.
Britta Kornum
Sprudlende og detaljeret i sin kunst. Kreativ, fantasifuld og arbejdsom. Glad for alle farver både douche og tone i tone om det er i blomsterhav, figurer eller dyreansigter.
Elsker at være kreativ og har det som sit frirum og maler på alt og altid. Du finder en masse større værker af Britta på skolens område. Brittas overskud til at male blomsterhav vises på den store eventyrmur på Erik Larsens sti. Hun er desuden kvinden bag masser af sten i samme stil.
Jørgen Ussing
Tegne- og akvarelmester og arkitekt ved siden af. Et langt liv med klart blik for detaljer og naturalistiske farver. Det, blandet med hang til lokalhistorien og god mad har givet sig udslag i utallige kunstneriske initiativer og produkter i byen.
I projektet har Jørgen stået for en fiskestime på en mur bag Nørre torv og dermed kan han nu også skrive street-artist på sit fyldige cv.
John Kristensen
Kunstmaler og galleriejer med base i Løkken. Han sætter pris på de nøjagtige detaljer i gengivelsen af naturen og Løkken scenarier der udspiller sig lige for øjnene. John er kunstneren bag et par ældre murværker i Løkken (vindue og hav). Han maler med olie og gerne med sit staffeli lige der hvor naturen udspiller sine vidundere og færdiggør helst ikke før det ser sådan ud igen. John har i dette projekt malet yderligere to murværker på de hemmelige stier.
Zita Svendsen
Iderig og flittig humørbombe, der brænder for figurativt og eksplosivt design med naivistiske eller ekspressive og surrealistiske toner. Zita elsker farver. Har lavet dækslet ved Tjærepladsen og mur dele inspireret af Erik Larsens stil på Erik Larsens sti og meget mere i fx fibercement og keramik. Hun står desuden bag utallige sten og skilte og fibercement mm. Zita inspireres af naturen himmel hav og kyst og hun drømmer nærmest om farver og former.
Storm og Øjvind
Storm på 12 år og hans far har med deres urbane stil og konsekvente udtryk i tusch og acryl sat flotte former på et vindues parti på skolen med motiver fra havet og skovens liv samt tegnet fabel om forurening. Desuden har de omdannet en kedelig og rusten skorsten til en skøn fisker der står ved Strand pavillionen og skuer ud over havet. Alle emner kan potentielt udsættes for deres fælles kreativitet.
Lone Ejstrup Jensen
Lone har med en klump ler i hænderne og sin viden sat sit præg på kunststien. Dette med fine og detaljerede keramikfisk samt malerier på flagstangssokler og farve i farve fisk/ væsener på sten langs hele ruten. Foretrækker douce farver og samspil farvemæssigt. Laver alt muligt kunstnerisk men arbejder mest med keramik, tegning og malerier.
Vibeke Haagensen
Elsker at lave mariehøns og små fine fisk. Stilmæssigt kan Vibeke lide at arbejde med douce farver og enkle former. Elsker at lave naivistiske glade ting i fibercement og mange sten og skilte. Muren i Erik Larsens sti er fyldt med Mariehøns i Vibekes stil. Ligesom Vibeke har sponseret mange brædder og fisk.
Hanne Rubæk
Elsker at tegne og male. Inspiration henter hun primært fra naturen. Glad for at male fisk, badehuse, dannebrog og fiskekuttere. Har lavet fantasifulde sten og farverige fisk og skilte i keramik som alle er at finde rundt om i Løkken.
Sanne Nørskov
Pottemager og multitalent med kyndig viden, råd og teknikker. Hendes værker på ruten består i glasurarbejder i keramikfisk, vaser mv. Hun er desuden skiltemager på skiltet ved Lars Nielsens sti. Sanne er pottemager og er også glad for farver og former og detaljer i acryl på lærred og 1000 andre ting/steder.
Lone Skovbo Frederiksen
Kreativ, natur og havglad hele året og laver derfor de vildeste former eller alle mulige kreative og figurative kreationer i glade farver. Hendes fantasifulde stil finder du flere steder og det er blandt andet keramik fisk, dæksler og sten.
Carl Smith
Amerikansk kunstner primært i mixed media. Bor i Berlin. Repræsenteret på flere gallerier worldwide.
Smith finder inspiration i storbyens oplevelser. Gennem sproget i Urban Art søger Smith at fortælle visuelle historier og anekdoter med humor. Foretrukne materialer er acryl og spray og mixed media.
Jakob Krogh
Skulpturmager og laver rigtig meget i fibercement. Jakob laver talrige skulpturer med armeret jern og fibercement. Han har sponseret og lavet skulpturen ”på vej”- kreerer primært mennesker. Gerne den tynde slags.
Siw Heier
Oslo baseret keramiker som laver de fineste detaljerede boblefisk i glad design. Siw laver keramik til sin butik Embla i Oslo. Det er gerne fyldige badende kvinder, kopper og kander med dyrehoveder. Hun har selv været sommerturist i Løkken og støtter derfor gerne miljøet og badebyen med sit design. Kik f.eks. efter kuglefisken ved Kunstpavillionen.
Trine Reinfjell
Fantasifuld Oslo kunstner med hang til sjove og humørfyldte former og skæve tænder i stentøjet.
Trine elsker miljøet ved vandet. Hun har klimaet på dagsordenen og derfor selvskreven til at støtte initiativet. Til daglig er Trine i sin butik Embla, hvor hun tegner og laver skæve humørfyldte udsagn på sine designs. Hun elsker prikker. Du møder hendes humoristiske keramik især omkring vandtårnet og signalmasten.
Maria Ellermann
Kreativ designer, fotograf og grafiker. Maria maler primært acryl på lærred, men laver også udsmykninger. Maria har især kundskaber indenfor farver, former og kreationer i streg til børn. Har også et par murværker på sit CV.
Maria har udviklet og tegnet vores helt eget kunstneriske rute og skattekort. Hun elsker farver og mønstre og spændende udtryk og betydninger i sin kunst.
Astrid Helene Lundgren
Astrid Helene Lundgren har malet og tegnet hele sit liv. Hun er opvokset i Tornby og er fornylig vendt hjem fra Tyskland, efter at have boet og arbejdet der i de sidste mange år. Hun har været på kunstskole i Leipzig. Astrid er kyndig i mange materialer, men anvender især at tegne med tusch og male med akvarel. Hun elsker at portrættere dyr og mennesker.
Jonna Liv Jensen
Jonna Liv Jensen er idekvinden bag hele projektet som startede i 2018 med Løkken kunstfestival. Hun er frivillig iderig kreatør, projektleder, manuskriptforfatter og økonomi- og PR/ IT-ansvarlig. Hun ved nu alt om materialer, oplimning og ikke mindst hvor umulig hele opgaven er.
Jonna har siden barnsben været kreativ på mange måder, mest med tegning og maling med acryl eller oliemaling.
I projektet har hun typisk kreeret hele fisk/figurer i sten, lavet ting i fibercement eller keramik, murværker som digtet af Knud Holst, og Løkken scenarier, Knud Holst stolpen, børnehuset, shelter og hajen samt skiltemageri og meget andet.