Tjærepladsen
Tjærepladsen, der ligger for enden af Rolighedsvej, hører til vartegnene omkring fiskeriet sammen med bl.a. Redningshuset. På Tjærepladsen foregik tjæring af garnene og disse blev hængt til tørre på stolperne. Senere i de små stuer satte man “agn på krog” altså madding, for at kunne fange de lækre fisk som Vesterhavet byder på. Det kunne være fisk såsom flyndere, torsk, makrel og rødspætter.
Kigger man ud over havet fra Tjærepladsen, kan man se resterne af en gammel Danmarkslup, der har fragtet varer mellem Norge og Løkken. Man tænker at der har været op mod 10.000 forlis og søulykker ved de Nordjyske kyster. Tjærepladsen har ændret sig meget gennem tiden. Førhen var der direkte afgang til havet fra redningshuset. Men over årene har vinden bygget sandet op til store klinter og hybenrosen har indtaget det hele.
Se filmen om Tjærepladsen her
Ane Brügger
Ane Brügger er født ved Herning den 21. sep 1908. Hun døde i 1995. Hendes gravsten står nu på Frederiksberg Kirkegård. Ane Brügger fik tegneundervisning ved Gerda Wichmann og modtog flere kunstlegater. Men var ellers autodidakt.
Ane Brügger boede i sin Løkkentid på Norgesvej. Hendes værker var inspireret af det hun så i Løkken. Om det så var huse, mennesker eller idylliske scenarier. Hun var produktiv og anvendte alle materialer, men arbejdede især med kridt, vandfarver og olie på lærreder. Hun forsøgte sig på klinker og forskellige genbrugsmaterialer, og lavede en hel del keramik og skulpturer. I Løkken finder du en relief på Vrenstedvej 6.
Ane Brügger brugte ofte kraftige pastelfarver i enkle figurative motiver i sine pastel eller oliemalerier. Hun beskrev at hun kun kunne male, når hun var i Vendsyssel, da der var her hun følte inspirationen.
Kunsten i området ved Tjærepladsen
Lise Vestergaard har med inspiration i Verdensmål nr. 3 lavet værket ved navn “An Apple a day”.
Zita Svendsen og Vibeke Haagensen har udsmykket et dæksel med havet som motiv.
Hele Tjærepladsen er pyntet op med fiskeredskaber sponseret af Bent Frøstrup, som er ud af gammel fiskerfamilie. I området er der skilte, sten og fisk i keramik.
Det er også værd at lægge vejen forbi Løkken Redningshus, hvor der er en udstilling om kystfiskeri og redningsvæsen i 1900-tallet.